Meest gestelde vragen

Sportief Besteed Groep Verhuur is dé aanbieder op het gebied van sport- en spelmateriaal, evenementenmateriaal en luchtkussens. Scholen, (sport)verenigingen, kinderdagverblijven, wijk- en buurtverenigingen maar ook andere organisaties met sport- en spelevenementen en particulieren kunnen hier gebruik van maken.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Hoe veilig zijn de luchtkussens?

Wij van Sportief Besteed Groep Verhuur hebben als verhuurder de verplichting om onze producten gekeurd te verhuren. Dit betekent voor luchtkussens, stormbanen en spelkussens een geldig certificaat met een jaarlijkse inspectie. Daarnaast worden attracties met een motor om de twee jaar gekeurd door een onafhankelijke AKI. Deze attracties hebben een verplicht RAS nummer. Een RAS nummer is een Register Attractie toestellen en Speeltoestellen. Gemeenten kunnen via RAS controleren of een attractie is goedgekeurd. Luchtkussens zijn opgeblazen luchtobjecten. Deze luchtkussens hebben een geldig certificaat en een gebruikershandleiding. Deze krijgt u mee van ons als u deze huurt. Wij, vanuit SBG  Verhuur, staan garant voor de veiligheid.

Zijn de luchtkussens gecertificeerd?

Ja, onze luchtkussens zijn allemaal gecertificeerd.

Op welke ondergrond moet een luchtkussen staan?

Het liefst plaatsen wij een luchtkussen op gras, kunstgras of steen. De ondergrond moet zo “schoon” mogelijk zijn, dus losse steentjes, takjes, kiezels en overig materiaal zoveel mogelijk uit de weg ruimen. (dat kan het luchtkussen beschadigen!)

Hoe wordt een luchtkussen vastgemaakt?

Wij verankeren onze luchtkussens altijd. Dit doen we met blokken van 25kg of met spanbanden aan vaste objecten in de omgeving zoals een hekwerk.

Is toezicht bij het luchtkussen noodzakelijk?

Wij raden aan om per luchtkussen iemand ouder dan 18 jaar toezicht te laten houden. 

Hoe betreed je het luchtkussen?

Alle luchtkussens betreed je zonder schoenen. Dit in verband met de veiligheid van kinderen die elkaar pijn kunnen doen tijdens het spelen en de duurzaamheid van het luchtkussen.

Hoe huur ik een luchtkussen?

Op onze website kunt u een luchtkussen naar keuze aanklikken en huren. Of stuur een mail naar verhuur@sportiefbesteedgroep.nl  met de vraag over een vrijblijvende offerte om een luchtkussen naar keuze te huren.

Kan een offerte geannuleerd of aangepast worden?

Ja, laat dit dan wel 48 uur van tevoren weten via de mail of telefoon, anders kan het voorkomen dat uw aanvraag al verwerkt is in ons systeem. Daarnaast denken wij graag met u mee over de mogelijkheden, samenwerkingen en opties.

Kan het luchtkussen bezorgd worden?

Ja, er komen dan bezorgkosten bij. Deze kosten worden berekend met een starttarief van 20,- euro + naar afstand 0,50 cent per km en zijn dus variabel (exclusief BTW). Komen wij een luchtkussen bezorgen dan is het mogelijk dat wij het ook opbouwen. Dit kost 50 euro (exclusief BTW). Het is ook mogelijk om een luchtkussen bij ons op te komen halen. De meeste luchtkussens passen niet in een personenauto: het is aan te raden een bus of aanhanger mee te nemen. Daarnaast is het eventueel mogelijk om er begeleiding bij te boeken (beweegcoach) voor 62,50 euro per uur.

Hoeveel stroom heeft een luchtkussen nodig?

Dit hangt af van het formaat van het luchtkussen en het aantal blowers dat eraan gekoppeld moet worden. Het kan zijn dat 220 / 230 volt voldoende is (stopcontact met verlengsnoer vanuit huis), met een maximum van 2 blowers op 1 groep. Het is ook mogelijk om een aggregaat bij ons te huren. Let op: per luchtkussen graag een apart stroompunt, anders schieten de blowers eruit, maximaal 2 blowers per groep / stroompunt.

Leveren jullie ook bij slecht weer/weersvoorspelling?

Nee, bij slecht weer/weersvoorspelling (regen en/of windkracht 5+) kan SBG Verhuur besluiten om afgesproken dienst te annuleren i.v.m. veiligheid/onderhoud. De huurder heeft op dat moment het recht om geld terug te ontvangen of afgesproken dienst op een andere datum in te plannen met verhuurder. Het zal altijd gaan in overeenstemming met elkaar om tot een goede oplossing te komen waarmee beide partijen uiteindelijk akkoord zijn.